text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

34CrNiMo6 är ett låglegerat (krom-nickel-molybden) seghärdningsstål med medel kolhalt. Stålet har för det mesta M-behandlats för att uppnå förbättrad skärbarhet. I jämförelse med CrMo-seghärdningsstål uppvisar 34CrNiMo6 högre hållfasthet för en viss stångdiameter samtidigt som en mycket god kombination av hållfasthet/slagseghet kan uppnås i grövre dimensioner.

Stänger i vårt lagerprogram överensstämmer helt i fråga om kemisk analys och hållfasthet med fordringar för stål 34CrNiMo6 i SS-EN ISO 683 - 2. Den garanterade nivån för sträckgränsen, brottgränsen och hårdhet minskar med ökande dimension även om nivåerna är fixerade inom bestämda diameterintervaller. Dock och till skillnad från 34CrNiMo6 i SS-EN ISO 683 - 2 garanteras slagseghetsnivån till 27 J eller bättre vid -20°C. För fullständig information om de mekaniska egenskaperna som gäller för en given stångdimension se vår stålvalsguide eller databladet för 34CrNiMo6M.

Standardutförande av lagermaterial i stål 34CrNiMo6M är varmvalsat.

Svetsning av 34CrNiMo6M är normalt inte att rekommendera. Stålet går visserligen att svetsa men proceduren är både komplicerad och tidsödande samtidigt som detaljer ska helst återigen härdas och anlöpas efter svetsning. Maskinbearbetning av seghärdade stål anses allmänt som besvärlig men M-behandlingen av 34CrNiMo6M underlättar betydligt i detta avseende.

Om applikationen fordrar en slitstark yta lämpar sig 34CrNiMo6M väl för induktionshärdning och nitrering.

Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.